Tekst-Woningcorporaties

Woningcorporaties

Woningcorporaties dragen de verantwoordelijkheid om in een adequate volkshuisvesting te voorzien. Afhankelijk van de gemeentelijke situatie leidt dit tot nieuwbouw van eengezinswoningen of appartementengebouwen. Ook het kwalitatief up-to-date houden van de bestaande woningvoorraad is een belangrijke taak. Een goed voorbeeld hiervan is het  opwaarderen / moderniseren van entreegebieden bij galerijflats. Een moderne entree met ergonomische voorzieningen voor scootmobielen en videobewaking zorgen ervoor dat een galerijflat weer voldoet aan de laatste eisen op het gebied van comfort en veiligheid.

De laatste tijd is er sterke behoefte aan goedkope, vaak wat kleinere woningen voor jonge mensen die zich voor het eerst op de woonmarkt begeven. Deze zogenaamde starterswoningen kenmerken zich door flexibele, functionele plattegronden en lage bouwkosten. Voor seniorenwoningen gelden veelal overeenkomstige eisen onder in acht name van de bijbehorende zorgvoorzieningen.

Architectenbureau Jan Buijs logo
Architectenbureau Jan Buijs
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Architectenbureau Jan Buijs | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Site-Index | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM